Mr. J.J. Jorna

Mr. J(an) J. Jorna werd geboren op 2 september 1949 in Bussum. In 1967 kwam hij naar Den Helder, als beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine. Na zijn militaire loopbaan werkte hij een aantal jaren in de particuliere beveiliging, voordat hij rechten ging studeren. Hij studeerde in 1983 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in de hoofdrichting Strafrecht en met de aantekening Jeugd- en Jeugdbescherminsrecht uitgebreid.

Na het behalen van zijn doctoraalexamen was Mr. Jorna werkzaam in het bedrijfsleven. Hij was onder andere verbonden aan de Leidse Onderwijsinstellingen waar hij verantwoordelijk was voor de kwaliteit van de opleidingen op het gebied van openbare orde en veiligheid. Aansluitend verzorgde hij als zelfstandig ondernemer tien jaar lang beveiligingsopleidingen op diverse plaatsen in Noord-Holland. Omdat hem in de loop der jaren steeds vaker om advies gevraagd werd begon hij in 1996 uiteindelijk een juridische adviespraktijk. Dat heeft er in uitgemond dat hij zich twee jaar later als advocaat en procureur vestigde in Den Helder.

Mr. Jorna is zich in de loop der jaren met name gaan toeleggen op het Strafrecht, het Jeugd- en Jeugdbeschermingsrecht, het Arbeidsomstandighedenrecht en het Auteursrecht.

Mr. Jorna was initiatiefnemer, mede-oprichter en de eerste voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA). Gedurende een aantal jaren was hij voorzitter van de klachten- en geschillencommissie WKCZ/BOPZ van ‘s-Heerenloo (Noorderhaven). Hij was de eerste voorzitter van de klachten- en geschillencommissie van de Helderse Zorginstellingen. Mr. Jorna is aangesloten bij de Stichting LANGZS. In zijn vrije tijd is hij een fervent beoefenaar van de watersport en een gepassioneerd fotograaf.

Comments are closed.